Jeroen De Meester

Het onmogelijke

is alles wat niet binnen je eigen capaciteiten ligt, verwezenlijken

is het overstijgen van het ongeloof en bewijzen dat iets wel kan

… is het waard nagestreefd te worden.

Doorheen de geschiedenis is gebleken hoe relatief dit begrip eigenlijk wel is. Uitvindingen zoals het wiel, het schrift, de stoommachine, de boekdrukkunst, … leidden tot een dergelijke vooruitgang in de maatschappij waardoor het onmogelijke plots mogelijk werd.

Het succesvol beëindigen van een volledige triathlon leek jarenlang onmogelijk voor mij. De volgende optelsom zegt genoeg … (zwemmen: slecht) + (fietsen: goed) + (lopen: matig) = (Ironman: onmogelijk) … Maar nu zeg ik dat niets onmogelijk is!

Na meer dan tien jaar actief te zijn in het wielermilieu, met enkele mooie ereplaatsen, en het beëindigen van twee marathons, proefde ik eind augustus 2008 voor het eerst van de combinatie lopen-fietsen in de 1/8ste duathlon in Viersel. Dit smaakte naar meer.

2009 was een overgangsjaar: elke maand minstens één wielerwedstrijd meepikken en daarnaast trainen voor, en deelnemen aan, enkele 1/4 triathlons en duathlons. Het lopen begon steeds vlotter te gaan, het fietsen ging uitstekend, enkel het zwemmen bleef uitermate ondermaats … schoolslag en triathlon gaat nu eenmaal niet goed samen. Eind 2009 werd ik lid van het Kempisch Triathlon Team waar ik gerichte zwemtrainingen kreeg hetgeen mijn algehele conditie sterk bevorderde.

In 2010 hield ik het wielrennen voor bekeken en plaatste ik drie 1/2 triathlons en twee marathons op het programma. De toegenomen trainingscapaciteit werd goed door mijn lichaam verteerd. In 2011 ging ik verder op dit elan en slaagde ik er in om enkele mooie ereplaatsen te behalen in het duatloncircuit. In 2012 wil ik dan ook de kaart van het duatlon volledig uitspelen.

Profiel

Jeroen De Meester

→ Woonplaats: Broechem

→ Geboortedatum, plaats: 22/05/1980, Aalst

→ Lengte, gewicht: 1m83, 66kg

→ Club: Kempisch Triathlon Team

→ PB marathon: 2u50 (2011: marathon Brussel)

→ PB 1/2 marathon: 1u17 (2012: Olen)

→ PB 1/2 triathlon: 4u29 (2010: BK Leuven (2500-83-21))

→ PB 1/4 triathlon: 1u49 (2010: Wommelgem (1000-39-10))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: